Γεγονότα για το Canada Express Entry Στοιχηματίζουμε ότι δεν γνωρίζατε

Το Canada Express Entry, όπως ίσως γνωρίζετε, είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας ο Καναδάς διαχειρίζεται επί του παρόντος τις αιτήσεις μετανάστευσης. Εισήχθη το 2015 ως μια εξαιρετικά γρήγορη μέθοδος για να φέρεις νέα ταλέντα στη χώρα σε μόνιμη βάση. Από την εισαγωγή του, έχει προσκαλέσει πάνω από 50.000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο και τους έχει δώσει μια σταθερή καριέρα, όπως υποσχέθηκε ο Καναδάς.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του, το Canada Express Entry έγινε trending θέμα. Είτε ήθελες να μεταναστεύσεις στον Καναδά είτε όχι, η λέξη «Express Entry» ήταν αρκετή για να σου δημιουργήσει μια περιέργεια να μάθεις τι είναι τόσο εκφραστικό σε αυτό το σύστημα; Με τον καιρό, η καναδική κυβέρνηση αποκάλυψε διάφορες πτυχές σχετικά με αυτό το νέο σύστημα, το οποίο βοήθησε τους υποψήφιους μετανάστες να ευημερήσουν μια εύκολη μετανάστευση.

Ενώ σήμερα αυτό το σύστημα μετανάστευσης του Καναδά είναι τόσο ανοιχτό όσο κάθε βιβλίο, υπάρχουν πολλά κρυμμένα στρώματα φανταστικών πληροφοριών που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ακόμη. Λαμβάνοντας αναφορές από αυθεντικές πηγές, φέρνουμε σε μερικά εκπληκτικά στοιχεία του Canada Express Entry που στοιχηματίζουμε ότι δεν γνωρίζατε.

Πολλές επαρχίες συνδέουν τα προγράμματά τους αυτό το σύστημα

Όταν κυκλοφόρησε το Express Entry (EE) το 2015, δεν προσαρμόστηκαν πολλές επαρχίες συνδέοντας τα προγράμματα βίζας με αυτό το νέο σύστημα. Μέχρι τότε, οι επαρχίες αναγνώρισαν ότι η ΕΕ ήταν ένας ταχύτερος τρόπος σύνδεσης ειδικευμένων ταλέντων και επαρχιακών εργοδοτών και ως εκ τούτου, συνέδεσαν πολλά από τα μεταναστευτικά ρεύματα τους με αυτήν. Προς το παρόν, υπάρχουν σχεδόν 15-17 ροές επαρχιακών προγραμμάτων που συνδέονται με το Express Entry. Αυτές οι ροές ανοίγουν συχνά για περιορισμένη πρόσληψη εφαρμογών.

Οι Γλωσσικές Δεξιότητες είναι το αγαπημένο του Express Entry

Από τις πολλές δεξιότητες που μπορεί να έχετε, το Express Entry αγαπά περισσότερο τις γλωσσικές σας δεξιότητες! Αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά αυτό είναι αποδεδειγμένο βόντα αυτού του καναδικού συστήματος μετανάστευσης. Ενώ το Comprehensive Ranking Score χρησιμοποιείται ως μέσο για την παραλαβή αιτήσεων από το EE Pool, έχει διαπιστωθεί ότι όταν πρόκειται για ανάλυση βασικών παραγόντων ανθρώπινου κεφαλαίου, συχνά οι γλωσσικές δεξιότητες είναι η πρώτη παράμετρος βάσει της οποίας κρίνεται ο υποψήφιος. Ως εκ τούτου, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Καναδάς προσφέρει επιπλέον πόντους σε συνδυασμό δεξιοτήτων γαλλικής και αγγλικής γλώσσας.

Τα Tie Breakers είναι μια νέα τάση στο σύστημα EE

Στις πρόσφατες ειδήσεις για τη μετανάστευση, μπορεί να έχετε ακούσει πολλά για τις κληρώσεις ισοπαλίας του Express Entry. Τι είναι αυτά τα Tie Breakers; Αυτά δεν είναι παρά μια λύση που φέρνει η CIC για την παραλαβή εφαρμογών με ανταγωνιστικές τάξεις CRS.

Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα με άλλους υποψηφίους που κατέχουν την ίδια βαθμολογία συνολικής κατάταξης με εσάς και η επαρχία για την οποία υποβάλατε αίτηση έχει περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων, ποιον θα επέλεγε η επαρχία; Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι τάι-μπικερ έρχονται να σώσουν. Η CIC πραγματοποιεί κληρώσεις ισοβαθμιών και προσκαλεί προφίλ με παρόμοια κατάταξη με βάση την ημερομηνία υποβολής αίτησης. Αυτοί που έκαναν αίτηση πρώτοι θα επιλεγούν έναντι αυτού που υπέβαλαν αίτηση αργότερα.

Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές η έγκαιρη αίτηση μπορεί να είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο έχετε μια ανταγωνιστική επιτυχία, έτσι δεν είναι;

Τράπεζα εργασιών, δεν απαιτείται κατά τη δημιουργία προφίλ EE

Αν και αυτό μπορεί να μην είναι ένα γεγονός που δεν γνωρίζει, εξακολουθεί να είναι ασυνήθιστο μεταξύ πολλών υποψηφίων για βίζα δημοσίων σχέσεων στον Καναδά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ειδικά εκείνοι που κάνουν αίτηση για βίζα μόνοι τους, που εγγράφονται για ένα προφίλ τράπεζας εργασίας ταυτόχρονα με το EOI, θεωρώντας ότι εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικό. Από το 2017 και μετά, η εγγραφή στην τράπεζα εργασίας έχει γίνει εθελοντική απαίτηση στη διαδικασία μετανάστευσης στον Καναδά. “Δεν βρήκαμε ότι γίνονταν πολλοί αγώνες στην Job Bank. Υπήρχαν μερικοί, και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί, επομένως επιτρέπουμε στους ανθρώπους να πάνε στην Τράπεζα Εργασίας σε προαιρετική βάση αντί ως απαραίτητο βήμα». είπε ένας Senior Policy Analyst από το IRCC στο πλαίσιο του γιατί η Job Bank έγινε πλέον εθελοντική στο Canada Immigration.

Το Express Entry απαιτεί πλέον βιομετρικά στοιχεία

Όταν υποβάλλετε αίτηση για θεώρηση δημοσίων σχέσεων στον Καναδά, μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε βιομετρικά στοιχεία ως απόδειξη της ταυτότητάς σας. Αυτός ο νέος κανόνας ισχύει ήδη για τους υπηκόους της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης, της Αφρικής και σύντομα, οι Ασιάτες και άλλοι υπήκοοι θα κληθούν επίσης να υποβάλουν τα βιομετρικά τους στοιχεία ως μέρος της διαδικασίας μετανάστευσης στον Καναδά. Η κυβέρνηση του Καναδά δηλώνει ότι αυτή η πρωτοβουλία λαμβάνεται για να διευκολυνθεί η επεξεργασία των αιτήσεων και να απλοποιηθεί η είσοδος ταξιδιωτών χαμηλού κινδύνου στον Καναδά. “Οι Αξιωματικοί Βίζας θα χρησιμοποιήσουν τα βιομετρικά στοιχεία για να εξετάσουν τους αιτούντες και να αναλύσουν τις προηγούμενες ποινικές καταδίκες τους ή παραβιάσεις της Καναδικής Μετανάστευσης (εάν υπάρχουν). Επίσης, τα βιομετρικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν ως επιβεβαίωση από τον ταξιδιώτη για την ταυτότητά του κατά την είσοδο στον Καναδά», επιβεβαιώνει η πρόσφατη είδηση.

Το Express Entry αποτελεί έμπνευση για τα έθνη

Εάν πιστεύετε ότι το Express Entry είναι απλώς μια πλατφόρμα ή ένα σύστημα μετανάστευσης που βασίζεται σε βαθμούς, τότε επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό! Με την εισαγωγή του συστήματος EE, ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που προσκαλεί εξειδικευμένα ταλέντα σε σύστημα που βασίζεται σε πόντους. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς προορισμούς που θέλουν να οδηγήσουν εξειδικευμένα ταλέντα μέσω της μετανάστευσης. Η επαρχία του Κεμπέκ, μια οντότητα που διοικείται αποκλειστικά από τον Καναδά, ανακοίνωσε πρόσφατα μια αλλαγή στο σύστημα μετανάστευσης, εμπνευσμένη από την ΕΕ. Ομοίως, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που είναι πράγματι το σπίτι εκατομμυρίων μεταναστών, χτίζουν επίσης ελπίδες για ένα σύστημα μετανάστευσης εμπνευσμένο από το Express Entry.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*