Επιτυχής Καναδική Μετανάστευση

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που ακούω για την Καναδική Μετανάστευση είναι οι ιστορίες οικογενειών που επιστρέφουν στην αρχική τους χώρα μετά από ανεπιτυχή απόπειρα εγκατάστασης στον Καναδά. Ένας από τους κύριους λόγους για τις αποτυχίες, φαίνεται, είναι ότι το κύριο μέλος του νοικοκυριού που κανονικά υποστηρίζει όλους οικονομικά δεν είναι σε θέση να αποκτήσει ουσιαστική απασχόληση στο επάγγελμα ή το επάγγελμά τους.

Πολλές από αυτές τις ιστορίες αναφέρουν ότι μόλις στον Καναδά ανακαλύφθηκε γρήγορα ότι τα ξένα προσόντα δεν πληρούν τα καναδικά πρότυπα και έτσι δεν μπορούν να βρουν δουλειά χωρίς εκτεταμένη επανεκπαίδευση. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι μελλοντικές απαιτήσεις απασχόλησης είχαν ερευνηθεί διεξοδικά πολύ πριν από την προσγείωση. Ο Καναδάς έχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και πολλά άλλα συστήματα απλά δεν ανταποκρίνονται στα δικά τους – ένα πρόγραμμα σπουδών είναι για παράδειγμα 4 χρόνια. Έτσι, οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να επανεκπαιδευτείτε, να επαναπιστοποιηθείτε ή κανονικά να ξεκινήσετε ξανά από το κάτω μέρος. Αυτό μπορεί να φαίνεται τρελό, αλλά είναι έτσι – τουλάχιστον από τη στιγμή που η εμπειρία σας είναι εμφανής, μπορεί σύντομα να βρείτε τον εαυτό σας να ανεβαίνει στις τάξεις.

Όταν η γυναίκα μου και εγώ μετακομίσαμε στον Καναδά, πιστεύω ότι είχαμε εξαιρετική τύχη, αλλά είχαμε επίσης περάσει δύο χρόνια ερευνώντας διεξοδικά τα αντίστοιχα επαγγέλματά μας στην επαρχία του προορισμού μας. Όταν συνειδητοποίησα ότι τα προσόντα μου δεν επαρκούσαν, έπρεπε να κάνω εναλλακτικά σχέδια και έτσι άρχισα να εργάζομαι για προσόντα που θα ήταν ελκυστικά για κάθε εργοδότη – όχι μόνο για τη «θέση» μου.

Ένα μάθημα πρώτων βοηθειών στην εργασία που διοργανώνεται από το ασθενοφόρο του St Johns θα κοστίσει μόνο 2 ημέρες από το χρόνο σας και περίπου 150,00 $ και θα σας κάνει αμέσως λίγο πιο ελκυστικό για κάθε εργοδότη – οι περισσότερες επαρχίες έχουν νόμους που απαιτούν από τους εργοδότες να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους. Η γνώση υπολογιστών με μια ποικιλία εφαρμογών είναι σχεδόν επιβεβλημένη. Οτιδήποτε σας κάνει να ξεχωρίζετε και θα μειώσει το κόστος και τον χρόνο που απαιτείται για την εκπαίδευσή σας, θα είναι μια τεράστια ώθηση στο βιογραφικό σας. Επίσης, οι εργοδότες είναι ίδιοι σε όλο τον κόσμο – όλοι προτιμούν άτομα που θέλουν να αυτοβελτιωθούν και να γίνουν πιο απασχολήσιμοι.

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε σε ποια επαρχία θέλετε να εγκατασταθείτε, καθώς η καθεμία έχει τις δικές της υπηρεσίες εκπαιδευτικής αξιολόγησης και ρυθμιστικές αρχές εργασίας. Η ομοσπονδιακή εφαρμογή για επαγγέλματα ειδικευμένων βασίζει το επάγγελμά σας στη λίστα Εθνική Ταξινόμηση Επαγγελμάτων (NOC). Ωστόσο, ορισμένες συναλλαγές “Red Seal” ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρονται μεταξύ επαρχιών, αλλά η πλειονότητα των επαγγελμάτων και επαγγελμάτων όχι, πράγμα που σημαίνει εκ νέου πιστοποίηση εάν μετακομίσετε ποτέ.

Μόλις έχετε μια ιδέα για το πού βρίσκεστε στον Καναδά που θέλετε να εγκατασταθείτε, επικοινωνήστε με την υπηρεσία που θα πραγματοποιήσει την εκπαιδευτική σας αξιολόγηση και ακολουθήστε τις οδηγίες τους. Μόλις μάθετε τι ισοδυναμούν με τα προσόντα σας, θα έχετε ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ρυθμιστικές αρχές, μάθετε ακριβώς πού βρίσκεστε σε σχέση με το πεδίο εξειδίκευσής σας. Η Διεθνής Υπηρεσία Αξιολόγησης Διαπιστευτηρίων (ICAS) στο Οντάριο παρέχει μια υπηρεσία που αξιολογεί τα εκπαιδευτικά έγγραφα για να παρέχει ένα αντίστοιχο καναδικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απασχόληση, μετανάστευση ή περαιτέρω εκπαίδευση. Το ICAS διαθέτει επίσης υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για όλους τους τύπους και τις βαθμίδες εκπαίδευσης – πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, μεταδευτεροβάθμια και τεχνική. Σίγουρα θα συνιστούσα να επικοινωνήσετε μαζί τους πολύ εκ των προτέρων για κάποιες επαγγελματικές συμβουλές.

Εάν χρειάζεται να ολοκληρώσετε μόνο μερικές εξετάσεις ή μαθήματα για να μεταβείτε στο καναδικό σύστημα, τότε είναι καλό, εάν όχι, κάντε σχέδια ώστε να μπορείτε να υποστηρίξετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται για την εκ νέου πιστοποίηση. Επίσης, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει μια καλή πιθανότητα απασχόλησης διαθέσιμη μόλις αποκτήσετε τα προσόντα.

Πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε μια εφεδρική καριέρα ή να εντοπίσετε οτιδήποτε θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε, καθώς τα πράγματα σπάνια εξελίσσονται όπως σκοπεύετε. Εάν διαβάσετε τη σελίδα “Η ιστορία μας” στον ιστότοπο πληροφοριών μας για τη μετανάστευση στον Καναδά, θα δείτε ότι έγιναν γεγονότα που σήμαιναν ότι το Σχέδιο Α και το Σχέδιο Β μου πήγαν στραβά. Ευτυχώς κάποια προηγούμενη έρευνα απέδωσε καρπούς και κατάφερα να μου προσφερθεί «η σωστή δουλειά» μέσα σε 6 εβδομάδες.

Για να κλείσετε αυτό το άρθρο, ΜΗΝ βασίζεστε στο διακανονισμό των κεφαλαίων σας για να διαρκέσουν – θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να εργαστείτε οπουδήποτε για να ξεκινήσετε – ο προϋπολογισμός μας μας έδωσε 6 μήνες χωρίς δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα θα είχαμε πρόβλημα σε 4!!!! Μια δουλειά σε διακομιστές ή Bar μπορεί να είναι πολύ προσοδοφόρα, αλλά ακόμη και 1.000 $ το μήνα σημαίνει ότι τα χρήματά σας θα διαρκέσουν περισσότερο ή θα βοηθήσουν στο κόστος επανεκπαίδευσης. Η σύζυγός μου, η Άντι, εργάστηκε στο τοπικό κατάστημα ταινιών σχεδόν αμέσως και εκτός από τα χρήματα σημαίνει ότι συναντάς κόσμο και αρχίζεις να κάνεις επαφές. Όπως λέει και η παροιμία “δεν είναι αυτό που ξέρεις, είναι αυτό που ξέρεις”.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε για την περιπέτεια σας για τη μετανάστευση στον Καναδά, φροντίστε να ερευνήσετε πλήρως την απασχολησιμότητά σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη διευθέτηση στη χώρα των ονείρων σας.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*