Μετανάστευση Ινδίας προς Καναδά

Ινδοί μετανάστες σε μεγάλο βαθμό από την επαρχία του Παντζάμπ άρχισαν να φτάνουν στις ακτές του Ειρηνικού του Καναδά και των ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού αιώνα. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς τους μετανάστες ήταν Σιχ της Ινδίας. Αυτοί οι μυώδεις, ημιειδικευμένοι Ινδοί εργάτες βρήκαν δουλειά σε βιομηχανίες που απαιτούν σκληρή δουλειά, όπως ξυλουργεία, στρατόπεδα υλοτομίας και κατασκευή σιδηροδρόμου.

Ο Canadian Pacific Railroad ήταν δυναμικός σε όλη αυτή την εποχή στην πρόσληψη και τη μεταφορά ανειδίκευτων Ασιωτών εργατών στον Καναδά. Οι αφίξεις μεταναστών από την Ινδία αυξήθηκαν κατακόρυφα, από 258 το 1904 σε πάνω από 5000 έως το 1908, δημιουργώντας ανησυχία στους λευκούς μετανάστες εργάτες που ήταν αντίπαλοι στη φθηνή αγορά εργασίας.

Το 1908, η καναδική κυβέρνηση πέρασε 2 Διαταγές στο Συμβούλιο για να μειώσει την τάση των Ινδών μεταναστών. Αυτοί ήταν

1. Οι μετανάστες πρέπει να έχουν στην κατοχή τους 200 $ ΗΠΑ κατά την άφιξη

2. Καθιέρωσε διάταξη ταξιδίου χωρίς στάση.

Αυτά τα μέτρα μείωσαν ουσιαστικά τη μετανάστευση από την Ινδία στον Καναδά.

Το 1951 καθορίστηκε η αναλογία μετανάστευσης με βάση την εθνικότητα. Ο νόμος περί μετανάστευσης του 1967 συνέχισε την πολιτική της μεταβλητής εισόδου στον Καναδά, αλλά απαγόρευε την αδικία με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα ή την εθνικότητα. Τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και μετανάστευσης συγχωνεύτηκαν εκείνη την εποχή για να διασφαλίσουν ότι οι πολιτικές μετανάστευσης εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της καναδικής οικονομίας.

Τέλος, ο νόμος περί μετανάστευσης του 1976 όρισε 5 στόχους του καναδικού νόμου περί μετανάστευσης:

1) Να υποστηρίξει την επίτευξη δημογραφικών στόχων.

2) Να ενισχύσει τον πολιτιστικό και κοινωνικό ιστό του Καναδά.

3) Να διευκολυνθεί η επανένωση των Καναδών και των στενών συγγενών τους.

4) Προστασία από τις διακρίσεις.

5) Να εκτελεί ανθρωπιστικές υποχρεώσεις έναντι των εκτοπισθέντων και διωκόμενων.

Μέχρι το 1984, το 7% του πληθυσμού του Καναδά αποτελούνταν από μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Σήμερα, ο Καναδάς δέχεται ένα μεγάλο ποσοστό Ινδών μεταναστών κάθε χρόνο και οι Ινδοί απολαμβάνουν υψηλά πρότυπα διαβίωσης στον Καναδά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*