Αυστραλιανή Μετανάστευση: Ταξίδι για κατοικίδια

Η μετανάστευση στην Αυστραλία μπορεί να φαίνεται σαν μια τρομακτική προοπτική, ειδικά αν δεν θέλετε να αφήσετε πίσω τα γούνινα μέλη της οικογένειάς σας. Ευτυχώς, η Αυστραλιανή Υπηρεσία Καραντίνας και Επιθεώρησης (AQIS) υπάρχει για να βοηθά τους διεθνείς επισκέπτες με κατοικίδια.

Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό να προστατεύσουμε την άγρια ​​ζωή της ίδιας της Αυστραλίας από ξένες ασθένειες. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα οικογενειακά σκυλιά και γάτες πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Όπως και οι άνθρωποι, μερικά κατοικίδια φοβούνται να πετάξουν. Είναι σημαντικό να τους προετοιμάσετε για το ταξίδι στην Αυστραλία.

Διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια έχουν διαφορετικούς κανόνες για άτομα που ταξιδεύουν με κατοικίδια, γι’ αυτό φροντίστε να διαβάσετε τους κανονισμούς της αεροπορικής σας εταιρείας πριν αναχωρήσετε. Υπάρχουν επίσης ταξιδιωτικοί πράκτορες με εξειδικευμένες γνώσεις στα ταξίδια με κατοικίδια που μπορούν να κάνουν συστάσεις σχετικά με τη μεταφορά του κατοικίδιου ζώου σας από τη μια χώρα στην άλλη.

Στον ιστότοπό της, η Αυστραλιανή κτηνίατρος Dr Katrina Warren συνιστά στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να αξιολογούν τις ταξιδιωτικές ανάγκες των ζώων τους πολύ πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Εάν το κατοικίδιό σας δεν του αρέσει να ταξιδεύει με αυτοκίνητο, ο Δρ Γουόρεν προτείνει να του παρουσιάσετε ένα ταξιδιωτικό κλουβί περίπου ένα μήνα πριν από την πτήση.

Ακριβώς όπως όταν εισάγετε ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι σας, είναι χρήσιμο να τοποθετείτε γνωστά παιχνίδια ή ρούχα στο κλουβί, έτσι ώστε το κατοικίδιό σας να είναι συνηθισμένο σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Ο Δρ Warren συμβουλεύει επίσης τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να ασκούν τον σκύλο ή τη γάτα τους πριν ταξιδέψουν για να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν στο αεροπλάνο. Για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης, μην επιτρέψετε στο κατοικίδιο ζώο σας να φάει την ημέρα που φεύγετε.

Μόλις φτάσετε στην Αυστραλία, τα περισσότερα ζώα θα πρέπει να περάσουν μια περίοδο καραντίνας. Τα μόνα σκυλιά και γάτες που επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αυστραλία χωρίς να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία είναι αυτά από τη Νέα Ζηλανδία, τα νησιά Cocos και το νησί Norfolk.

Το AQIS έχει χωρίσει τα επίπεδα καραντίνας σε έξι κατηγορίες. Η κατηγορία στην οποία ανήκει το κατοικίδιό σας εξαρτάται από τη χώρα από την οποία αναχωρείτε στο δρόμο σας προς την Αυστραλία. Για να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκει το κατοικίδιό σας, επισκεφτείτε: www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs.

Υπάρχουν τρεις σταθμοί καραντίνας που βρίσκονται γύρω από την Αυστραλία: δύο στην ανατολική ακτή στο Spotswood της Μελβούρνης και στο Eastern Creek του Σίδνεϊ και ένας στη δυτική ακτή στο Byford του Perth.

Το AQIS προειδοποιεί όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που μεταναστεύουν ή εργάζονται στην Αυστραλία να είναι προσεκτικοί με το θερμικό στρες στο σκύλο ή τη γάτα τους. Οι θερμοκρασίες στην Αυστραλία φτάνουν τακτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα κατοικίδια μπορεί να επηρεαστούν πιο εύκολα από τους ανθρώπους.

Το κόστος καραντίνας είναι ακριβό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πριν ταξιδέψετε, ειδικά εάν μένετε στην Αυστραλία μόνο με προσωρινή βίζα. Μερικοί σκύλοι και γάτες αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 60 ημέρες σε καραντίνα, οπότε αν μένετε μόνο για έξι μήνες, μπορεί να μην αξίζει τον κόπο.

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση του κόστους καραντίνας στην Αυστραλία για ένα σκυλί σε καραντίνα για ένα μήνα:

  • Τιμή εισόδου – 15,00 $
  • Χρέωση κτηνιάτρου – 80,00 $ (ανά 30 λεπτά)
  • Χρέωση εγγράφου – 40,00 $
  • Τιμή – 1170,00 $ (ημερήσια τιμή 30 x 39,00 $)
  • Σύνολο = 1305,00 $

Και για μια γάτα σε καραντίνα για ένα μήνα:

  • Τιμή εισόδου – 15,00 $
  • Χρέωση κτηνιάτρου – 80,00 $ (ανά 30 λεπτά)
  • Χρέωση εγγράφου – 40,00 $
  • Τιμή – 870,00 $ (ημερήσια τιμή 30 x 29,00 $)
  • Σύνολο = 1005,00 $

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*