Μεταναστευτικό δίκαιο και ετικέτες RFID για την πρόληψη παράνομων αλλοδαπών, εμπορίας ανθρώπων και ναρκωτικών

Υπάρχει μια μικρή συζήτηση σχετικά με τη χρήση των ετικετών αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν σε ανθρώπους ή για να σταματήσουν τους παράνομους αλλοδαπούς να διασχίζουν τα σύνορά μας. Μία από τις ιδέες για τη χρήση ετικετών RFID, η οποία θα ήταν η χρήση τους σε συνδυασμό με βιομετρικές κάρτες που κάθε άτομο που έρχεται από τα σύνορα για να επισκεφθεί θα πρέπει να έχει μαζί του ανά πάσα στιγμή.

Ίσως δεν το ξέρατε, αλλά υπάρχουν 23 εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Κάθε χρόνο έρχονται 15 εκατομμύρια επισκέπτες από το Μεξικό και τον Καναδά και οι αρχές θέλουν να μάθουν ποιος έρχεται στη χώρα μας και γιατί. Θέλουν επίσης να βεβαιωθούν ότι τα άτομα που έχουν VISA ή πάσο δεν θα παρατείνουν τις επισκέψεις τους και, εάν το κάνουν, θέλουν να κάνουν επανέλεγχο και να εγγραφούν εκ νέου για να παρατείνουν την επίσκεψή τους.

 

Οι ετικέτες RFID δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να αποτρέψουν την είσοδο νόμιμων και παράνομων στη χώρα, αλλά και για να σταματήσουν την εμπορία ανθρώπων και ναρκωτικών. Υπάρχουν πάνω από επτά εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια φορτίου που έρχονται στη χώρα μας κάθε χρόνο και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, αλλά με ετικέτες RFID θα μπορούσαμε. Πρόσφατα δημιουργήσαμε ειδικά μηχανήματα σάρωσης για να κοιτάξουμε μέσα σε αυτά τα εμπορευματοκιβώτια φορτίου, αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι καν αρκετό.

 

Ορισμένες αρχές ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας είχαν προτείνει ότι ίσως αυτές οι ετικέτες RFID θα μας βοηθούσαν να παρακολουθούμε κάθε άτομο που έρχεται στη χώρα μας. Αλλά οι καθηγητές μεταναστευτικού δικαίου, καθώς και οι συνταγματικοί δικηγόροι πιστεύουν ότι αυτό το σχέδιο είναι απλώς υπερβολικό. Έτσι, αυτό είναι το πιο πρόσφατο στη νομοθεσία περί μετανάστευσης και στον κόσμο των ετικετών RFID. Παρακαλώ σκεφτείτε αυτό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*