Σημασία Πιστοποιητικού Εκκαθάρισης Χαρακτήρα & Αστυνομίας στη Μετανάστευση

Εάν σχεδιάζετε να εγκατασταθείτε μόνιμα σε οποιαδήποτε ξένη χώρα, το πιστοποιητικό αστυνομικής άδειας είναι ένα από τα απαραίτητα έγγραφα που θα χρειαστείτε για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τη διαδικασία βίζας μόνιμης διαμονής. Ένα πιστοποιητικό αστυνομικής άδειας εκδίδεται στους κατόχους ινδικών διαβατηρίων από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές που καλύπτει τη χρονική περίοδο παραμονής του αιτούντος στη συγκεκριμένη περιοχή. Εάν κάποιος αιτών έχει εμπλακεί σε οποιοδήποτε είδος παράνομης δραστηριότητας ή συνελήφθη για παράβαση του νόμου οποιαδήποτε στιγμή, τα πιστοποιητικά της αστυνομίας σημειώνουν ολόκληρη τη φύση και το σκεπτικό της υπόθεσης του αιτούντος. Με πολύ απλά λόγια, ένα πιστοποιητικό αστυνομικής άδειας αντιπροσωπεύει πόσο ηθικός ή ανήθικος είναι ο χαρακτήρας σας στα μάτια της νομοθεσίας των νομών που έχετε ζήσει μετά την ηλικία των 16 ετών.

Αναγκαιότητα και εγκυρότητα του πιστοποιητικού αστυνομικής άδειας στη διαδικασία μετανάστευσης

Είναι απαραίτητο για έναν υποψήφιο μετανάστη που είναι 16 ετών μεγαλύτερος και διαμένει επί του παρόντος στην Ινδία να κάνει τον ποινικό του έλεγχο. Εάν ο υποψήφιος είναι Ινδός πολίτης ηλικίας 16 ετών και άνω και διαμένει επί του παρόντος στην Ινδία, του οποίου το διαβατήριο εκδόθηκε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ έξι μήνες πριν από την ημερομηνία συνέντευξης για τη μεταναστευτική βίζα, θα πρέπει να λάβει Πιστοποιητικό Αστυνομικής Άδειας τόσο από το πλησιέστερο Γραφείο Ινδικών Διαβατηρίων όσο και από την Περιφερειακή Αστυνομία στην περιοχή που διαμένουν. Ωστόσο, εάν το διαβατήριό τους εκδόθηκε ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ έξι μήνες πριν από την ημερομηνία συνέντευξής τους, χρειάζονται μόνο ένα Πιστοποιητικό Αστυνομίας από το πλησιέστερο Γραφείο Διαβατηρίων Ινδίας.

Παράγοντες που επηρεάζουν τον αστυνομικό έλεγχο

Οι ακόλουθοι παράγοντες θα επηρεάσουν τον έλεγχο της αστυνομικής σας άδειας:

  • Έχετε ένα σημαντικό ποινικό μητρώο: Με αυτό, σημαίνει ότι τα προηγούμενα αρχεία θα αξιολογηθούν. Μια ποινή φυλάκισης 12 μηνών ή περισσότερο θα επηρεάσει τον αστυνομικό σας έλεγχο. Επίσης, μια ποινή με αναστολή θεωρείται ως ποινή φυλάκισης.
  • Έχετε καταδικαστεί για απόδραση: Σε περίπτωση που κριθήκατε ένοχος για απόδραση από την κράτηση μετανάστευσης (κατά τη διάρκεια ή κατά τη διάρκεια της κράτησης ή είχατε δραπετεύσει και κρατηθήκατε αργότερα), μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο PCC σας.
  • Έχετε συσχετιστεί με εγκληματική ομάδα: Σε περίπτωση που υπήρξατε μέλος οργάνωσης ή ομάδας που έχει κακά αρχεία και ο Υπουργός Μετανάστευσης υποπτεύεται εύλογα τη συμμετοχή σας σε εγκληματικές δραστηριότητες ομάδας/οργανώσεων, μπορεί να επηρεάσει τον αστυνομικό σας έλεγχο.
  • Είστε/συμμετείχατε σε οποιοδήποτε έγκλημα ή προσβλητική ενέργεια: Εάν ο Υπουργός Μετανάστευσης πιστεύει εύλογα τη συμμετοχή σας σε εγκληματικές πράξεις όπως εμπορία ανθρώπων, λαθρεμπόριο, γενοκτονία, σεξουαλικά αδικήματα, βασανιστήρια δουλείας, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έγκλημα σοβαρού διεθνούς ενδιαφέροντος, θα είναι δύσκολο για εσάς να αποκτήσετε PCC.
  • Τα προηγούμενα αρχεία σας αποδεικνύουν έναν ανήθικο χαρακτήρα: Εάν τα ιστορικά σας από το παρελθόν και το παρόν δείχνουν ότι δεν είστε καλός χαρακτήρας και η κυβέρνηση της χώρας πιστεύει ότι μπορείτε να αποτελέσετε απειλή για τη χώρα, θα σας αρνηθεί την άδεια της αστυνομίας.

Διαδικασία αίτησης για πιστοποιητικό αστυνομικής άδειας (Ινδία):

Εάν είστε 16 ετών και άνω, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για PCC στα μέρη που αναφέρονται παρακάτω, σύμφωνα με τις σχετικές προϋποθέσεις:

Εάν διαμένετε στην Ινδία και το ινδικό διαβατήριό σας εκδόθηκε εντός των τελευταίων 6 μηνών

Κάντε αίτηση στο Γραφείο Διαβατηρίων

Εάν διαμένετε στην Ινδία και το διαβατήριό σας εκδόθηκε περισσότερο από 6 μήνες πριν από την αίτηση βίζας

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση στο Γραφείο Διαβατηρίων και στο Επαρχιακό Αστυνομικό Γραφείο κοντά στον τόπο διαμονής σας

Εάν είστε κάτοχος ινδικού διαβατηρίου και μένετε εκτός Ινδίας

Τοπική Πρεσβεία ή Προξενείο που επιβεβαιώνει ότι δεν έχετε ποινικό μητρώο (δήλωση από την Πρεσβεία ή το Προξενείο είναι αποδεκτή)

Εάν είστε κάτοχος ινδικού διαβατηρίου και διαμένετε επί του παρόντος στην Ινδία, αλλά έχετε ζήσει σε άλλη χώρα (εκτός από τις ΗΠΑ).

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση στο γραφείο διαβατηρίων, d Επαρχιακό Αστυνομικό Γραφείο που εξυπηρετεί τον τόπο διαμονής σας (εάν το διαβατήριο εκδόθηκε περισσότερο από 6 μήνες πριν από την αίτηση θεώρησης) και τη χώρα προηγούμενης διαμονής (εάν υπάρχει)

Εάν είστε κάτοχος μεταναστευτικής βίζας που δεν είναι Ινδός και διαμένετε στην Ινδία

Κάντε αίτηση στο επαρχιακό αστυνομικό γραφείο που εξυπηρετεί την περιοχή της κατοικίας σας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*