5 Συμβουλές συμβούλων μετανάστευσης: Πώς να εξασφαλίσετε εύκολα μια βίζα

Περισσότερες χώρες ανοίγουν τις πόρτες τους στους μετανάστες. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σκέφτονται να δημιουργήσουν μια νέα ζωή στη χώρα της επιλογής τους.

Ίσως και αυτό είναι μια ελκυστική επιλογή για εσάς. Σημειώστε ωστόσο ότι η διαδικασία περιλαμβάνει πολλές εργασίες και αυτές μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες και τρομακτικές για εσάς. Για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την αίτησή σας για βίζα σωστά την πρώτη φορά, οι ειδικοί στη μετανάστευση μοιράζονται αυτές τις συμβουλές.

Ασφαλίστε όλα τα σχετικά έγγραφα.

Κάθε χώρα προορισμού έχει διαφορετικές κατηγορίες βίζας. Εργασία, επιχείρηση, επίσκεψη, μελέτη, οικογένεια, είναι οι συνήθεις τύποι. Ανάλογα με την κατηγορία βίζας και την υποκατηγορία για την οποία κάνετε αίτηση, ο αριθμός και τα είδη των δικαιολογητικών διαφέρουν επίσης. Να είστε έτοιμοι με το διαβατήριό σας, το σχολικό σας μητρώο, την επαγγελματική άδεια κ.λπ.

Πάρτε μια αξιολόγηση πρώτα.

Προτού τολμήσετε να υποβάλετε αίτηση για μια συγκεκριμένη βίζα, ίσως θελήσετε πρώτα να λάβετε μια αξιολόγηση. Υπάρχουν δωρεάν online αξιολογήσεις. Οι ιστότοποι μετανάστευσης ή οι εταιρείες μετανάστευσης παρέχουν αξιολογήσεις στον ιστότοπό τους. Εδώ θα ξέρετε εάν είστε κατάλληλος για μια συγκεκριμένη κατηγορία βίζας. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με φοιτητική βίζα ή να επισκεφθείτε τη βίζα πριν υποβάλετε αίτηση για βίζα ειδικευμένων; Η δοκιμή δωρεάν διαδικτυακών αξιολογήσεων επίσης θα σας ενημερώσει τι ακριβώς χρειάζεστε και αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε.

Απευθυνθείτε σε συμβούλους μετανάστευσης για βοήθεια.

Η πραγματική διαδικασία αίτησης μπορεί να είναι τρομακτική. Ενώ οι ιστότοποι μπορούν να παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, η διαδικασία μπορεί να μην είναι εύκολη όπως νομίζετε. Εάν κάνετε λάθη, αυτό θα είναι απογοητευτικό και δαπανηρό. Ο καλύτερος τρόπος για να απλοποιήσετε τη διαδικασία είναι να προσλάβετε μια εταιρεία μετανάστευσης. Σύμβουλοι από αυτές τις εταιρείες θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε τη σωστή βάση βίζας στα δικαιολογητικά που θα τους παρέχετε. Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά τους κανόνες μετανάστευσης, περιμένετε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη.

Γνωρίστε τα ακριβή τέλη και χρεώσεις.

Τα τέλη υπηρεσίας μπορεί να είναι ξεχωριστά από τα τέλη εφαρμογής. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε ξεκάθαρα πόσο εμπλέκεται στην αίτησή σας. Οι συνεργάτες παροχής υπηρεσιών συνήθως προσθέτουν ελάχιστο κόστος στην πραγματική χρέωση.

Να είστε ανοιχτοί με τις επιλογές σας.

Για ορισμένους λόγους, η αίτησή σας για βίζα στη χώρα προορισμού που έχετε επιλέξει μπορεί να απορριφθεί. Αλλά να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν και άλλες χώρες για εξερεύνηση. Ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος μετανάστευσης μπορεί να σας δείξει τη λίστα των χωρών που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες και κατηγορίες μετανάστευσης. Να είστε ανοιχτοί καθώς μπορεί να υπάρχει μια κατάλληλη κατηγορία που μπορεί να επιταχύνει την αίτησή σας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*