Γρήγορη Είσοδος Καναδικής Μετανάστευσης

Το Canadian Imigration Express Entry είναι ένα σύστημα που διαχειρίζεται τις αιτήσεις μόνιμης διαμονής στο πλαίσιο των υφιστάμενων προγραμμάτων μετανάστευσης. Βασικά επιλέγει ειδικευμένους εργάτες στον Καναδά στο πλαίσιο των Ομοσπονδιακών Οικονομικών προγραμμάτων. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλουν διαδικτυακά προφίλ στο Express Entry Pool, ώστε οι επαρχιακές κυβερνήσεις και οι καναδικοί εργοδότες σε όλη τη χώρα να έχουν πρόσβαση στους καλύτερους υποψήφιους που έχουν προσκληθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη κατοικία.

Ποιος είναι επιλέξιμος;

Η μετανάστευση Express Entry έχει σχεδιαστεί για ειδικευμένους εργαζόμενους που εργάζονται αυτήν τη στιγμή στον Καναδά ή ακόμα και σε άλλες χώρες. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε με την Εθνική Επαγγελματική Κατάταξη για να μάθετε εάν το επάγγελμά σας πληροί τις προϋποθέσεις ή όχι πριν υποβάλετε αίτηση. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την είσοδο, πρέπει να είστε σε ένα από τα υπάρχοντα προγράμματα μετανάστευσης που είναι το Federal Skilled Trades Program, το Federal Skilled Worker Program και το Canadian Experience Class. Τα προγράμματα έχουν επίσης διαφορετικές απαιτήσεις, όπως εργασιακή εμπειρία, εκπαίδευση και γλωσσικές δεξιότητες.

Η διαδικασία

Το σύστημα Express Entry δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο μπορεί να ακούγεται. Στην πραγματικότητα είναι μια σύντομη διαδικασία που περιλαμβάνει μερικά βήματα.

Βήμα 1

Το πρώτο βήμα στη γρήγορη είσοδο απαιτεί από τον πιθανό υποψήφιο να συμπληρώσει το σχετικό προφίλ στο διαδίκτυο. Το έντυπο είναι ασφαλές και χρησιμοποιείται για την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με τη γλωσσική τους ικανότητα, την εργασιακή εμπειρία, τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και άλλες λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για την αξιολόγησή τους. Με την εκπλήρωση των κριτηρίων του ομοσπονδιακού προγράμματος μετανάστευσης, οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στην ομάδα των υποψηφίων. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν έχουν προσφορές εργασίας που υποστηρίζονται από LMIA ή υποψηφιότητες από την επικράτεια, θα πρέπει να εγγραφούν στην τράπεζα θέσεων εργασίας ESDC για να τους συνδέσουν με κατάλληλους Καναδούς εργοδότες.

Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αυξήσουν τις πιθανότητές τους με τους εργοδότες χρησιμοποιώντας πίνακες προσλήψεων και θέσεων εργασίας. Απαιτείται LMIA από την ESDC για να ισχύουν οι προσφορές εργασίας στο Express Entry και να παίρνεις πόντους. Ωστόσο, οι αιτήσεις μόνιμης διαμονής δεν επιβαρύνουν το τέλος.

Βήμα 2

Μετά την υποβολή αίτησης και αξιολόγησης των υποψηφίων, οι υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για τη μόνιμη κατοικία. Το σύστημα κατατάσσει τους υποψηφίους βάσει βαθμών, γνωστό και ως ολοκληρωμένο σύστημα κατάταξης. Οι πληροφορίες που παρέχονται στα προφίλ είναι αυτές που χρησιμοποιούνται για την απονομή των πόντων και όσοι έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο pool λαμβάνουν πρόσκληση υποβολής αίτησης. Οι πόντοι απονέμονται για την προσφορά εργασίας, την υποψηφιότητα από περιοχή ή επαρχία και παράγοντες εμπειρίας και δεξιοτήτων. Οι προσφορές εργασίας που υποστηρίζονται από το LMIA και οι υποψηφιότητες ανά επαρχία προσελκύουν επιπλέον πόντους για τους υποψηφίους. Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη ως υποψήφιος τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να λάβετε προσκλήσεις.

Μετά τη λήψη μιας πρόσκλησης, προσφέρεται μια περίοδος 60 ημερών για να υποβάλετε αίτηση για μόνιμη διαμονή. Χρειάζονται έξι μήνες ή λιγότεροι για να επεξεργαστεί το Citizenship and Immigration Canada πλήρεις αιτήσεις και οι υποψήφιοι μπορούν να παραμείνουν στην ομάδα για έως και ένα χρόνο. Σε περίπτωση που δεν κληθούν να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη κατοικία εντός αυτής της περιόδου, τότε είναι ελεύθεροι να υποβάλουν νέα προφίλ για να ξεκινήσουν ξανά η διαδικασία.

Η καναδική μετανάστευση Express Entry διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην κομητεία. Μάθετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις και ξεκινήστε το ταξίδι σας στον Καναδά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*