Αποκαλύφθηκε το Σχέδιο Μετανάστευσης του Καναδά – Στόχος για τρία χρόνια

Καθώς οι υποψήφιοι για μετανάστευση στον Καναδά περίμεναν το Σχέδιο Μετανάστευσης για το 2018, η καναδική κυβέρνηση προσπαθούσε πράγματι για κάτι μεγαλύτερο. Την 1η Νοεμβρίου 2017 κατατέθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων το Πολυετές Σχέδιο Επιπέδων Μετανάστευσης, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τον «στόχο του ενός εκατομμυρίου» της μετανάστευσης στον Καναδά έως το 2020. Το σχέδιο αποκαλύπτει 310.000 μόνιμους κατοίκους που προσκαλούνται στον Καναδά ως μόνιμοι κάτοικοι Το 2018, 330.000 νεοφερμένοι το 2019 και περισσότεροι από 340.000 έχουν την ευκαιρία να κάνουν τον Καναδά μόνιμη κατοικία το 2020.

Αναμφίβολα, όπως χαρακτήρισε ο Καναδός υπουργός Μετανάστευσης, Ahmed Hussen «Είναι τα πιο φιλόδοξα επίπεδα μετανάστευσης στην πρόσφατη ιστορία του Καναδά». Σε αυτό το παρόμοιο πλαίσιο, σε συνέντευξη Τύπου στο Τορόντο, είπε ο υπουργός Μετανάστευσης «Αυτό το ιστορικό πολυετές σχέδιο επιπέδων μετανάστευσης θα ωφελήσει όλους τους Καναδούς, επειδή οι μετανάστες θα συνεισφέρουν τα ταλέντα τους για να υποστηρίξουν την οικονομική μας ανάπτυξη και την καινοτομία, βοηθώντας να διατηρήσουμε τη χώρα μας στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας οικονομίας.», δήλωσε ο υπουργός Hussen σε συνέντευξη Τύπου στο Τορόντο.

Υποψήφιοι Express Entry- Η επόμενη χρονιά έρχεται με όλα τα καλά για εσάς

Ενώ το 2017 ήταν μια υπέροχη χρονιά για την πλειοψηφία των υποψηφίων για Express Entry, το 2018 θα έχει όλους τους θησαυρούς. Με τον υψηλότερο στόχο που έχει τεθεί για το επόμενο έτος, μπορεί να αναμένεται ότι τα όρια αποκοπής του ΗΣΚ θα μειωθούν και οι επαρχίες θα ανοίγουν πιο συχνά.

Σύμφωνα με στοιχεία, σχεδόν 565.000 υποψήφιοι θα γίνουν δεκτοί στον Καναδά μέσω οικονομικών προγραμμάτων τα επόμενα τρία χρόνια. Το Canada Express Entry έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην κάλυψη των αναγκών του Καναδά σε ειδικευμένους εργάτες με τον ταχύτερο ρυθμό. Από την εισαγωγή του το 2015, δεν έχει γνωρίσει τίποτα άλλο παρά περισσότερες βελτιώσεις που έδωσαν τη θέση τους σε πιο ευέλικτη είσοδο για τους μετανάστες. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να πούμε ότι το Canada Express Entry 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά κατά την οποία εκδόθηκαν ποτέ στην ιστορία ο μεγαλύτερος αριθμός ITA για τον Καναδά PR.

Σχήματα 1: Εκτίμηση στόχου Express Entry

Έτος 2018- 74.900 (αύξηση 4%)

Έτος 2019- 81.400 (9% αύξηση)

Έτος 2020- 85.800 (5% αύξηση)

Η δύναμη του επαρχιακού διορισμού για να γίνει ανώτερος

Το 2017 ήταν μια πολυάσχολη χρονιά για τις επαρχίες. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, διάφορες επαρχίες έχουν ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά τους για να προσκαλέσουν μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κάνουν τους επιλέξιμους υποψηφίους μέρος της οικονομίας τους ψηφίζοντας τις δεξιότητες και το ταλέντο τους μέσω των πιστοποιητικών υποψηφιοτήτων.

Αν και αυτή είναι η ιστορία του παρελθόντος, η επόμενη χρονιά έχει κάτι πιο αποκλειστικό. Σύμφωνα με το σχέδιο, σχεδόν 184.000 οικονομικοί μετανάστες και τα συνοδευτικά μέλη της οικογένειάς τους θα έχουν την ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις στον Καναδά μέσω των Επαρχιακών Προγραμμάτων Υποψηφίων τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, οι επαρχίες θα κάνουν ένα επιπλέον μίλι για να διευκολύνουν τους υποψηφίους το επόμενο έτος. Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι η Αλμπέρτα ευθυγραμμίζει μια από τις ροές AINP της με το Canada Express Entry είναι μια απόδειξη αρκετά για να γεννήσει νέες ελπίδες.

Σχήματα 2: Εκτίμηση Επαρχιακών Υποψηφιοτήτων

Έτος 2018- 55.000 (αύξηση 8%)

Έτος 2019- 61.000 (αύξηση 11%)

Έτος 2020- 67.800 (αύξηση 11%)

Μια άλλη ευλογία στη μεταμφίεση – Το Σχέδιο Μετανάστευσης του Κεμπέκ για το 2018

Τώρα, το Κεμπέκ επιστρέφει στην κούρσα της μετανάστευσης. Η επαρχία του Κεμπέκ, η οποία λειτουργεί ως αποκλειστική οντότητα και έχει τις δικές της πολιτικές μετανάστευσης, αναμένεται να ανοίξει το 2018 για νέες αιτήσεις. Σύμφωνα με το δημοσιευμένο σχέδιο, η επαρχία θα δεχτεί 94.000 αιτήσεις ειδικευμένων εργαζομένων και επιχειρηματιών μεταναστών τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι που ονειρεύονται μια μόνιμη διαμονή στο Κεμπέκ, είναι τώρα η ώρα σας. Ετοιμαστείτε με τις αιτήσεις σας τώρα, ώστε να έχετε άμεση πρόσληψη κατά την υποβολή.

Από τους φιλικούς προς τους μετανάστες έως τους πλήρεις στόχους του Καναδά

Σύμφωνα με την απογραφή του Καναδά του 2016, περίπου το 22% του πληθυσμού του Καναδά αποτελείται από μετανάστες πρώτης γενιάς. Μεταξύ αυτών, πολλοί έχουν πολιτογραφηθεί πολίτες. Με το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ανθρώπων στον Καναδά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσκαλεί νεοφερμένους στη χώρα με ταχύτερο ρυθμό, μπορούμε να αναμένουμε ότι έως το 2036, το μερίδιο των μεταναστών στον πληθυσμό του Καναδά μπορεί να φτάσει έως και το 30% του συνολικού πληθυσμού- δίνοντας σε εκατομμύρια ειδικευμένους εργάτες, επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους τη χαρά της ζωής στον Καναδά και τα οφέλη ενός διεθνούς καθεστώτος μόνιμης διαμονής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*