Οι Καναδικές στατιστικές μετανάστευσης είναι όλο και περισσότερο υπέρ των επαγγελματιών της τεχνολογίας

Πρόσφατα ακούσαμε για τα μεγάλα και καλύτερα σχέδια μετανάστευσης του Καναδά για το 2018. Από την έντονη επιθυμία να επιτρέψει ένα εκατομμύριο νεοφερμένους έως το 2020 έως την υπόσχεση τεράστιας χρηματοδότησης στη μετανάστευση, ο Καναδάς ανέπτυξε τις συναρπαστικές του πρωτοβουλίες. Μίλησε επίσης για τις αυξανόμενες ευκαιρίες που επιφυλάσσει για διάφορα επαγγέλματα. Αλλά, με τόσα επαγγέλματα από διάφορα έθνη στον αγώνα ρυθμού μετανάστευσης στον Καναδά, δεν νομίζετε ότι πρέπει να υπάρχει ένα επάγγελμα που έχει “η καλύτερη ευκαιρία” για τον Καναδά; Ένας συγκεκριμένος τομέας στον οποίο η μετανάστευση μπορεί να είναι εύκολη όπως το abc! Σίγουρα, υπάρχει. Είναι το επάγγελμα της πληροφορικής.

Ο Καναδάς φιλοξενεί έναν ζωντανό και ποικιλόμορφο τεχνολογικό τομέα και συχνά ένα έθνος που κατατάσσεται στους κορυφαίους αριθμούς χωρών με την καλύτερη εμβέλεια πληροφορικής και τεχνικής. Δυστυχώς, με όλο το καλό τεχνολογικό πεδίο και την ολοένα πράσινη αγορά εργασίας, το έθνος υστερεί στο να δικαιολογήσει τις κενές θέσεις με τις κατάλληλες δεξιότητες πληροφορικής. “Νέες εφαρμογές δημιουργούν θέσεις εργασίας που ήταν αδιανόητες μόλις πριν από χρόνια. Πριν από δέκα χρόνια, δεν υπήρχαν προγραμματιστές εφαρμογών για smartphone, μηχανικοί υπολογιστών cloud ή διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης” είπε ο Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, Stephen Poloz σε ομιλία του στο Queen University στο Kingston-Ontario.οι μετανάστες έχουν να παίξουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της καναδικής οικονομίας και στην αντιστάθμιση της αυξανόμενης έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού της χώρας“, πρόσθεσε, υποδηλώνοντας τον κρίσιμο ρόλο της μετανάστευσης σήμερα στο να φέρει τα σωστά ταλέντα στα γραφεία των καναδικών εταιρειών τεχνολογίας.

Οι αυξανόμενοι αριθμοί στον καναδικό κόμβο πληροφορικής έρχονται ως καλά νέα για τους επαγγελματίες της τεχνολογίας

Ο μεγαλύτερος κλάδος: Ο τομέας της Πληροφορικής του Καναδά είναι μακράν ο μεγαλύτερος κλάδος, απασχολώντας σχεδόν 900.000 επαγγελματίες ετησίως, για όλους τους τομείς του. Η χώρα τα τελευταία χρόνια επένδυσε πάνω από 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη. Έχοντας αναπτυχθεί ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο τομέα στο Χρηματιστήριο του Τορόντο (TSX) από το 2013, ο τομέας τεχνολογίας του Καναδά αποτιμάται τώρα στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αύξηση επιχειρήσεων: Δεδομένου ότι πολλές εταιρείες τεχνολογίας στον Καναδά είναι σχετικά νέες νεοφυείς επιχειρήσεις, υπάρχει δυνατότητα σημαντικής αύξησης των εσόδων στον κλάδο της τεχνολογίας του Καναδά. Σε μια χονδρική εκτίμηση, υπάρχουν σχεδόν 71.000 επιχειρήσεις στον Καναδά αποκλειστικά στον τομέα της τεχνολογίας. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν το 6,1% όλων των καναδικών επιχειρήσεων.

Προοπτικές απασχόλησης: Από τη συνολική απασχόληση στον Καναδά, το 5,6% προέρχεται από τον τομέα της τεχνολογίας. Ενώ υπάρχουν πάνω από 488.000 επαγγελματίες που απασχολούνται ήδη σε θέσεις πληροφορικής, κυρίως στους τομείς της διαχείρισης έργων, της ανάπτυξης λογισμικού, της ανάλυσης δεδομένων, της ασφάλειας πληροφοριών κ.λπ., η έλλειψη εξακολουθεί να είναι τεράστια. Μέχρι το 2020, θα καλυφθεί μια κενή θέση άνω των 216.000 επαγγελματιών τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2020, οι επαγγελματίες της τεχνολογίας θα παραμείνουν το εγγυημένο φαβορί της μετανάστευσης στον Καναδά.

Μέσο εισόδημα: Οι μετανάστες στον τομέα της τεχνολογίας κερδίζουν περισσότερα από οποιονδήποτε από τους επαγγελματίες που εργάζονται στον Καναδά. Οι επαγγελματίες της τεχνολογίας κερδίζουν μισθό έως και $66950 κατά μέσο όρο, ενώ ο εθνικός μέσος όρος άλλων τομέων είναι περίπου $48.000.

Κοιτάζοντας μέσα από αυτό το πρίσμα, ο τεχνολογικός τομέας του Καναδά είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι μπορούν να αποτυπώσουν οι σημερινοί μας ορισμοί.

Τα εμπόδια του Καναδά γίνονται σκαλοπάτι για τους ITians παγκοσμίως

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον τομέα της πληροφορικής του Καναδά είναι ένα προσωπικό που σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί. Από το σύνολο των εργαζομένων στον Καναδά, σχεδόν 5.000.000 Καναδοί θα συνταξιοδοτηθούν σύντομα. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του αριθμού αντιπροσωπεύει τον τομέα της πληροφορικής. Ενώ η καναδική κυβέρνηση έχει εισαγάγει πολλά προγράμματα και μαθήματα για την εκπαίδευση της νεότερης γενιάς για τον τομέα της, η επιτυχία φαίνεται μακρύ ταξίδι. Με μια απροετοίμαστη νεολαία και ένα αυξανόμενο χάσμα δεξιοτήτων, ο Καναδάς χρειάζεται περισσότερους επαγγελματίες πληροφορικής μέσω της μετανάστευσης.

Το LMIA αποτέλεσε εξίσου εμπόδιο για τους εργοδότες στην πρόσληψη νέων ταλέντων για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας τους. Με τους αυξανόμενους περιορισμούς και τους περιορισμούς του LMIA, οι άδειες εργασίας έχουν γίνει πλέον παλαιάς μόδας για τους εργοδότες, και αντ’ αυτού, επιλέγουν βίζα δημοσίων σχέσεων. Καθώς ούτε η προσφορά εργασίας ούτε η LMIA είναι υποχρεωτική για την επεξεργασία των βίζας δημοσίων σχέσεων, αυτή η επιλογή έχει κερδίσει μεγαλύτερη προτίμηση από οποιαδήποτε άλλη διαδρομή προς τον Καναδά.

Από την Ινδία στον Καναδά ITian-σε 6 έως 12 μήνες

Ενώ η πληροφορική είναι ένα αγαπημένο επάγγελμα του Καναδά, η Ινδία χαρακτηρίζεται ως αγαπημένο έθνος. Το 2016 και ξανά το 2017, οι υψηλότεροι αριθμοί βίζας δημοσίων σχέσεων στον Καναδά εκδόθηκαν σε Ινδούς υπηκόους. Ο Καναδάς πιστεύει ότι η Ινδία έχει ταλέντο και δεξιότητες που δικαιολογούν δικαίως τις απαιτήσεις της οικονομίας του Καναδά. Μεταξύ των πολλά πολλά πρωτοβουλίες που ανέλαβε η καναδική κυβέρνηση για να προσκαλέσει μεγάλο αριθμό Ινδών και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο στο ελάχιστο χρονικό διάστημα, ένα μειωμένο CRS, ειδικές τεχνολογικές υποψηφιότητες επαρχιών και η Παγκόσμια Στρατηγική Δεξιοτήτων είναι εξέχουσες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*