Γεγονότα για την εγγύηση μετανάστευσης που θα ωφεληθείτε από τη γνώση

Ο νόμος και το σύνταγμα των ΗΠΑ είναι αρκετά αυστηροί σε θέματα μετανάστευσης. Εάν το καθεστώς υπηκοότητας λήξει ή παραβιάσετε τα νομικά όρια για να παραμείνετε πολίτης των ΗΠΑ, θα ακολουθήσει σύλληψη και δίωξη. Το τμήμα Μετανάστευσης και Επιβολής Τελωνείων του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας μπορεί να σας κρατήσει και να σας βάλει υπό κράτηση. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εγγύηση μετανάστευσης.

Βασικά στοιχεία εγγύησης για τη μετανάστευση

Το ομόλογο μετανάστευσης είναι μια νόμιμη επιλογή για την απελευθέρωση ενός ατόμου υπό κράτηση για κράτηση μετανάστευσης. Συνήθως, οι αδειοδοτημένες εταιρείες ομολόγων κάνουν ό,τι χρειάζεται για την απελευθέρωση ενός κατηγορούμενου σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να καταλάβετε ότι η απόκτηση εγγύησης δεν ισοδυναμεί με ανάκληση των χρεώσεων. Πρέπει ακόμα να καταφύγετε σε νομικά μέσα για να αποκτήσετε το καθεστώς της υπηκοότητας στις ΗΠΑ. Σας επιτρέπει να βγείτε από τη φυλακή με ορισμένες προϋποθέσεις όσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφού αφεθείτε ελεύθερος σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να εμφανιστείτε για ακροάσεις στο δικαστήριο και να αναφέρετε στους υπαλλήλους μετανάστευσης όταν απαιτείται.

Επιλεξιμότητα για ομόλογα Immigration Bail

Δεν μπορούν όλοι οι κατηγορούμενοι για χρεώσεις μετανάστευσης να υποβάλουν αίτηση για αποφυλάκιση μετά την κατάθεση χρημάτων ασφαλείας σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που απαγορεύουν την έκδοση εγγύησης μετανάστευσης σε έναν αιτούντα.

• Εάν είχατε λάβει προηγουμένως διαταγή για απέλαση, δεν μπορείτε να λάβετε εγγύηση για χρεώσεις μετανάστευσης.

• Εάν έχετε ποινικά μητρώα όπως το να εκτίετε ποινή φυλάκισης για κακούργημα, μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για αυτό.

• Άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα για την κοινότητα και την εθνική ασφάλεια μπορεί να αρνηθούν την απελευθέρωση μέσω καταθέσεων ασφαλείας μετά τη σύλληψη.

Δύο είδη ομολόγων μετανάστευσης

Ως έχει, τα άτομα που συλλαμβάνονται για χρεώσεις μετανάστευσης από το ICE μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε από τις δύο μεθόδους: Εθελούσια εγγύηση αναχώρησης και εγγύηση παράδοσης.

Η εγγύηση παράδοσης μπορεί να επωφεληθεί από ένα άτομο που κατηγορείται ότι είναι παράνομος μετανάστης και βρίσκεται υπό κράτηση ICE. Εκδίδεται με την προϋπόθεση ότι το άτομο θα εμφανίζεται σε όλες τις ακροάσεις για τη μετανάστευση. Για να το υποβάλετε, πρέπει να έχετε ειδοποίηση για τους όρους κράτησης και ένταλμα σύλληψης.

Η εγγύηση οικειοθελούς αποχώρησης επιτρέπει στον κρατούμενο να εγκαταλείψει τη χώρα με προσωπικά έξοδα εντός ενός χρονικού πλαισίου. Η εγγύηση αναχώρησης, που πρέπει να καταβληθεί στο ICE επιστρέφεται μετά την αναχώρηση. Ωστόσο, τα χρήματα θα καταπέσει εάν ο κρατούμενος δεν φύγει.

Κόστος εγγυήσεων μετανάστευσης

Το ποσό καθορίζεται είτε από δικαστή μετανάστευσης είτε από το ICE. Παράγοντες όπως το μεταναστευτικό καθεστώς του κρατουμένου, το ποινικό ιστορικό του/της, το καθεστώς απασχόλησης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση ή μείωση του ποσού. Εάν ο δικαστής πιστεύει ότι η αποφυλάκισή σας με εγγύηση είναι επικίνδυνη, το ποσό μπορεί να φτάσει τα 10.000 δολάρια. Το ελάχιστο ποσό είναι $1.500 για μια εγγύηση παράδοσης και $500 για μια εγγύηση αναχώρησης γενικά.

Ο ρόλος των πρακτόρων ομολόγων μετανάστευσης

Όταν συλλαμβάνεστε για θέματα μετανάστευσης στις ΗΠΑ, οι υπηρεσίες επαγγελματιών πρακτόρων ομολόγων μπορεί να είναι χρήσιμες. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τέτοια ομόλογα με τον κατάλληλο τρόπο και να σας ενημερώσουν για νομικές αποχρώσεις. Ωστόσο, πρέπει να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τη νομική ικανότητα του αντιπροσώπου πριν αναζητήσετε υπηρεσία.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*