Δέκα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν συντονιστή μετανάστευσης

Εταιρείες Πληροφορικής προσλαμβάνουν μη μετανάστες από διάφορες χώρες με βίζα εργασίας όπως η Visa H1B/L1. Οι νεοσύστατες εταιρείες δεν έχουν πάρα πολλούς μη μετανάστες υπαλλήλους και δεν αξίζει τον χρόνο και τα χρήματά τους να προσλάβουν έναν συντονιστή μετανάστευσης ως ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. Ως εκ τούτου, είναι οικονομικά αποδοτικό οι Ανεξάρτητοι Εργολάβοι να συντονίζουν τη διαδικασία μετανάστευσης των υπαλλήλων τους με το δικηγορικό γραφείο.

Έχοντας εργαστεί σε Δικηγορικό Γραφείο και σε Τμήμα Μετανάστευσης εταιρείας Πληροφορικής, είμαι της άποψης ότι οι Συντονιστές Μετανάστευσης μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Ακολουθούν τα δέκα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε όταν έχετε Ανεξάρτητους Σύμβουλους για να συντονίσετε τις λειτουργίες μετανάστευσης με το δικηγορικό γραφείο:

  1. Να είστε σε θέση να βρείτε έναν δικηγόρο/δικηγορικό γραφείο που να κατανοεί τις ανάγκες του εργοδότη και του εργαζομένου.
  2. Να είναι σε θέση να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ του εργαζομένου/εργοδότη και του δικηγορικού γραφείου.
  3. Εξηγήστε τον ΡΟΛΟ τους ξεκάθαρα στον εργαζόμενο/εργοδόχο/δικηγόρο προφορικά και γραπτά.
  4. Να είστε πρόθυμοι να διαβάσετε τα ενημερωτικά δελτία από το USCIS, δικηγορικά γραφεία και να ακούσετε κλήσεις διασκέψεων για να παρακολουθείτε τις αλλαγές.
  5. Πολλοί μη μετανάστες είναι τεχνικοί επαγγελματίες και μπορεί να μην γνωρίζουν τη διαδικασία μετανάστευσης. Ο Συντονιστής Μετανάστευσης πρέπει να είναι πρόθυμος να ακούσει, να κατανοήσει όλες τις ερωτήσεις του εργαζομένου/εργοδότη και να παρουσιάσει στον δικηγόρο.
  6. Έχετε καλή σχέση με τον Δικηγόρο και κατανοήστε τις απαιτήσεις του.
  7. Σεβαστείτε τον χρόνο του εργαζομένου/εργοδότη/δικηγόρου και κανονίστε μια τηλεδιάσκεψη για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του εργοδότη/εργαζομένου.
  8. Πρέπει να παρακολουθεί στενά τον εργοδότη/εργαζόμενο και να διασφαλίζει ότι τα σωστά έγγραφα αποστέλλονται στο TIME.
  9. Πρέπει επίσης να επικοινωνήσει με το Δικηγορικό γραφείο για την έγκαιρη παράδοση των υπηρεσιών και επίσης να τους βοηθήσει στην επίσπευση των πληρωμών από εργαζόμενο/εργοδότη.
  10. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, καταλάβετε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και περνάμε από συναισθηματικά τρενάκια σε περιόδους αβεβαιότητας. Ο συντονιστής Μετανάστευσης πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί την κατάσταση του εργοδότη/εργαζομένου και να είναι πρόθυμος να μοιραστεί ιστορίες επιτυχίας που τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους. Ταυτόχρονα, ο Συντονιστής Μετανάστευσης πρέπει να είναι πρόθυμος να εκτιμήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παρανόμοι/δικηγόροι και να εργαστεί ως ομάδα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*