Η συμβολή του μετανάστη στο μεγαλείο της Αμερικής

Είμαι συντηρητικός Ρεπουμπλικανός από τη φύση μου, αλλά διαφωνώ με τους πολλούς από τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μου όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. Είμαι αυτός που αναγνωρίζει ότι πολλοί από εμάς, που αποκαλούμε τους εαυτούς μας «Αμερικανούς» είμαστε απόγονοι μεταναστών γονέων ή παππούδων. Στην πραγματικότητα, αυτή η σπουδαία χώρα και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες χτίστηκαν σε μεγάλο μέρος από τον πληθυσμό των μεταναστών. Για παράδειγμα, ο Henry Ford, γιος ενός πατέρα που γεννήθηκε στην Ιρλανδία, δημιούργησε την όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία στη λίστα Fortune 500. Περίπου τέσσερις στις δέκα εταιρείες του Fortune 500 ιδρύθηκαν από νέους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα παιδιά τους. (Συνεργασία για μια νέα οικονομία)

Αναγνωρίζω την ανάγκη να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές, δεν έχει σημασία πόσα ξοδεύουμε για να σφραγίσουμε τα σύνορά μας, ποτέ δεν θα είναι 100% αδιαπέραστα σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα. Αυξήστε την ασφάλεια των συνόρων, είμαι υπέρ αυτής. Όμως, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει ως προς το τι να κάνουμε με αυτούς που είναι εδώ. Ωστόσο, για δεκαετίες, τόσο οι δημοκράτες όσο και οι ρεπουμπλικάνοι έχουν κάνει τα στραβά μάτια στην παράνομη μετανάστευση, γιατί; Επειδή αυτή η χώρα έχει επωφεληθεί από το εργατικό δυναμικό των μεταναστών για να προσφέρει, κυρίως τις γεωργικές μας ανάγκες, σε λογική τιμή. Οι μετανάστες δεν αφαιρούν τη δουλειά από τους Αμερικανούς. Εκτελούν εργασίες που οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε ή δεν θα κάνουμε. Αυτό έχει αποδειχθεί από αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλο το έθνος που προσπάθησαν να προσλάβουν τοπική βοήθεια.

Το Κογκρέσο και η Γερουσία πρέπει να συνεργαστούν για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. Πρέπει να είναι ολοκληρωμένο για να διορθωθεί ένα απαρχαιωμένο σύστημα μετανάστευσης. Το Κογκρέσο πρέπει να παράσχει χρηματοδότηση για τεχνολογία και προσωπικό για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων. Πρέπει να επισπεύσει τη διαδικασία αίτησης μετανάστευσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο μια οικογενειακή αναφορά θα χρειαστεί 18 χρόνια για να επεξεργαστεί. Το Κογκρέσο πρέπει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για όσους βρίσκονται εδώ παράνομα να βγουν από τη σκιά και να εγγραφούν και να τους δοθεί άδεια να παραμείνουν και να εργαστούν σε αυτή τη χώρα υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Η ιδέα ότι απλά πρέπει να απελάσουμε τους πάντες είναι ανόητη και αδύνατη. Η κυβέρνηση δεν μπορούσε καν να εκκενώσει την πόλη της Νέας Ορλεάνης κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα, πώς μπορούμε να περιμένουμε να βρει και να συγκεντρώσει τους πάντες; Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούνται συχνά ως παρεμποδιστές στη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα ωφεληθούν από την ψήφιση του νόμου περί καινοτομίας στη μετανάστευση. Αυτή η πράξη βρίσκεται στη Γερουσία των ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνια. Θα επεκτείνει τόσο την πρόσβαση σε βίζες υψηλής τεχνολογίας όσο και την πρόσβαση στην πράσινη κάρτα. Το σπίτι θα πρέπει να συντάξει τη δική του εκδοχή της πράξης και να την εγκρίνει. Στη συνέχεια θα αποσταλεί στη Γερουσία, η οποία επί του παρόντος ελέγχεται από τους δημοκράτες για ψήφιση και στη συνέχεια θα σταλεί στον Πρόεδρο για υπογραφή. Αν δεν το έκαναν τότε θα έδειχνε ποιο κόμμα παίζει πραγματικά πολιτική με τη μετανάστευση. Με αυτόν τον τρόπο, οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να αρχίσουν να αλλάζουν τη συζήτηση για τη μετανάστευση και να αρχίσουν να βγαίνουν μπροστά και όχι πάντα στο κοντό άκρο του ραβδιού.

Το άρθρο του Ken Braun “Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να στείλουν στον Πρόεδρο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης “υψηλών δεξιοτήτων” ήταν η βάση αυτού του άρθρου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*