Μπορεί η δήλωση πτώχευσης να επηρεάσει την κατάσταση της μετανάστευσης;

Πολλοί άνθρωποι έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο. Ενώ η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία συχνά αποδίδουν, δεν υπάρχει ποτέ εγγύηση ότι η ζωή θα είναι εύκολη. Μπορεί να είναι ακριβό να ξεκινήσετε μια νέα ζωή, ανάμεσα σε στέγαση, εκπαίδευση και προμήθειες εργασίας, και η ζωή σε μια νέα κουλτούρα μπορεί να φέρει κάποιες απροσδόκητες διαφορές στο κόστος. Το άγχος όλων αυτών των προσαρμογών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο χωρίς ασφάλιση υγείας. Μερικές φορές, παρά τον καλύτερο προγραμματισμό, το συντριπτικό χρέος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Οι μετανάστες μπορεί να ανησυχούν ότι το χρέος θα μπορούσε να απειλήσει το μεταναστευτικό τους καθεστώς, αλλά τα καλά νέα είναι ότι η χρεοκοπία είναι μια νόμιμη επιλογή για να τεθεί υπό έλεγχο το χρέος.

Όχι έγκλημα

Το να χρωστάς δεν είναι έγκλημα και δεν θα επηρεάσει το καθεστώς μετανάστευσης με κανέναν τρόπο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο ορισμένα, πολύ σοβαρά εγκλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να παραμείνετε στις ΗΠΑ. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ενδοοικογενειακή βία, καταδίωξη, εγκλήματα κατά παιδιών, εμπορία ναρκωτικών ή ανθρώπων
Ηθική αυθαιρεσία (σκόπιμη, εσκεμμένη, απερίσκεπτη συμπεριφορά που θεωρείται αντίθετη με τους κανόνες ηθικής)
Βαρύ κακούργημα (φόνος, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου)
Ορισμένες παραβάσεις περί πυροβόλων όπλων
Κατοχή ελεγχόμενων ουσιών
Κατασκοπεία, προδοσία, δολιοφθορά

Όσο ζείτε με ειλικρίνεια και κάνετε ό,τι μπορείτε για να ζήσετε με τις δυνατότητές σας και να φροντίσετε τις ευθύνες και τα χρέη σας, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Λεπτομέριες

Οι νόμοι στην Αμερική ορίζουν ότι θεωρείσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή σου, και αυτό ισχύει και για τις διαδικασίες πτώχευσης. Όλες οι υποθέσεις πτώχευσης ανατίθενται σε δικαστικό διαχειριστή για έλεγχο και μέρος της δουλειάς του/της είναι να αναζητήσει σημάδια απάτης κατά τη διάρκεια της Συνάντησής σας 341. Ενώ ο διαχειριστής το κάνει αυτό, υποθέτουν ότι έχετε παράσχει ειλικρινείς, σωστές πληροφορίες. Καθώς προετοιμάζουμε την υπόθεσή σας, θα κάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα έγγραφα σας έχουν ολοκληρωθεί με ακρίβεια και ότι έχετε τα κατάλληλα δικαιολογητικά.

Είναι σημαντικό να μην αποκρύψετε περιουσιακά στοιχεία, να μην υποβάλετε ψευδείς ή ημιτελείς φόρμες ή να μην υποβάλετε ξανά μετά την πρόσφατη κατάθεση σε άλλη κατάσταση. Αυτές οι ενέργειες, εκτός από τη δωροδοκία ενός διαχειριστή που έχει οριστεί από το δικαστήριο, θεωρούνται Απάτη Πτώχευσης και αυτό το έγκλημα μπορεί να τιμωρηθεί με υψηλά τέλη, φυλάκιση ή και τα δύο. Ένας Πτωχευτικός Δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν σφάλματα στην υπόθεσή σας, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να σκεφτείτε δεύτερη φορά την απάτη. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι να συμπεριλάβετε στην περίπτωσή σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να το λύσετε.

Μία νέα αρχή

Χρειάζεται γενναιότητα και αφοσίωση για να ξεκινήσεις μια νέα ζωή σε ένα νέο μέρος και η προσθήκη χρέους πάνω από όλα μπορεί να είναι δύσκολη ή και τρομακτική. Εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές προκλήσεις, αλλά δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας λόγω του μεταναστευτικού σας καθεστώτος, επικοινωνήστε με έναν Πτωχευτικό Δικηγόρο που ασχολείται με τη νομοθεσία περί μετανάστευσης. Μπορούν να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε εναλλακτικές λύσεις αντί της πτώχευσης που μπορούν να διατηρήσουν την πίστωσή σας, ενώ συζητούν επίσης πώς μπορεί να σας επηρεάσει η πτώχευση. Η χρεοκοπία μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσετε να χτίζετε μια νέα ζωή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*