Είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση της μετανάστευσης στις ΗΠΑ;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη προτίμηση για διεθνείς φοιτητές και εργαζόμενους που επιθυμούν να ακολουθήσουν ανώτερη εκπαίδευση και καλύτερες ευκαιρίες. Αν και οι ΗΠΑ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ανεβάσει κανείς την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία του σε νέα ύψη, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η απόκτηση βίζας μετανάστευσης. Οι διεθνείς φοιτητές και οι νέοι υπάλληλοι δυσκολεύονται καθώς οι βίζες τους απορρίπτονται συνήθως χωρίς προφανή λόγο. Αυτό έχει γίνει πηγή ανησυχίας για πολλούς που ονειρεύονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα από τα κορυφαία κολέγια των ΗΠΑ και να βρουν δουλειά επίσης.

Ηνωμένες Πολιτείες: Ένας κόμβος ταλέντου και κύρους
Οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι έχουν μερικά από τα κορυφαία κολέγια και πανεπιστήμια που προσφέρουν τα καλύτερα όσον αφορά την εκπαίδευση, τους πόρους και τις εγκαταστάσεις σε διεθνείς φοιτητές. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι μαθητές προσπαθούν σκληρά να εισαχθούν ώστε να μπορέσουν να έχουν μια νέα κατεύθυνση στη ζωή. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης με πτυχίο από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο ευκαιρίες για απασχόληση αλλά και δυνατότητες εισοδήματος. Εκτός από την αριστεία στην εκπαίδευση, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν πληθώρα ευκαιριών απασχόλησης σε διεθνή ταλέντα, η χώρα παρέχει δικαιοσύνη στα πρότυπα απασχόλησης και στις αμοιβές. Πέρα από τα οφέλη που παρέχονται σε διεθνείς φοιτητές και εργαζόμενους, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η δυνατότητα προσθήκης διαφορετικών ταλέντων και δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό με την αύξηση των πιθανών ανώτατων αριθμών. Για παράδειγμα, οι βίζες H-1B παρανομούν έναν πολύ μικρό αριθμό πραγματικών υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των αιτούντων. Το ερώτημα είναι, μπορούν οι ΗΠΑ να αντέξουν οικονομικά να απορρίψουν υποψηφίους όταν οι εργοδότες χρειάζονται και είναι πρόθυμοι να τους προσλάβουν για να αναπτυχθούν; Ωστόσο, με την τρέχουσα απόρριψη τόσων πολλών αιτήσεων βίζας, τόσο για τους ξένους φοιτητές όσο και για τους δυνητικούς υπαλλήλους, οι δυνατότητες ανάπτυξης και αύξησης του πλούτου της αμερικανικής οικονομίας έχουν φτάσει σε σημείο κρίσης. Απαιτείται μια αλλαγή στη νομοθεσία για τη μετανάστευση για να επιτραπεί η είσοδος διεθνών ταλέντων στη χώρα, όχι μόνο για να καρπωθούν τα οφέλη από αυτά που έχουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ, αλλά για να παρέχουν μια πλούσια και ποικιλόμορφη δεξαμενή ταλέντων σε μια στάσιμη οικονομία.

Κάλεσμα για Μεταρρύθμιση
Η νεότερη γενιά του σήμερα έχει πολλά να προσφέρει. Ωστόσο, με εκατοντάδες διεθνείς απορρίψεις βίζας, κάνουμε κακό σε αυτή τη γενιά. Είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στους νόμους για τη μετανάστευση, ώστε τα εκκολαπτόμενα ταλέντα να μπορέσουν να ανοίξουν το δρόμο τους και να βρουν νέες ευκαιρίες.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αυξηθεί το ανώτατο όριο για διεθνείς φοιτητές και υπαλλήλους, ώστε ταλαντούχοι επαγγελματίες να μπορούν να διατηρηθούν στις ΗΠΑ. Προκειμένου να ενσωματωθούν αυτές οι αλλαγές, είναι απαραίτητο να μεταρρυθμιστούν οι νόμοι για τη μετανάστευση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*