5 κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν προσλαμβάνετε δικηγόρο μετανάστευσης

Η μετεγκατάσταση σε μια νέα χώρα συνεπάγεται πολλές επιπλοκές. Αυτή η διαδικασία απαιτεί πολλή γραφειοκρατία. Εάν δεν κάνετε τη σωστή επιλογή ή δεν προχωρήσετε στη διαδικασία χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε πολύ χρόνο. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προσλαμβάνουν έναν δικηγόρο μετανάστευσης. Αν αποφύγεις αυτά τα λάθη, θα μπορέσεις να περάσεις τη διαδικασία χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Έλλειψη Εξειδίκευσης

Πριν επιλέξετε δικηγόρο, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη μόνο ειδικούς. Αυτοί οι επαγγελματίες είναι αρκετά ενημερωμένοι στους νόμους περί μετανάστευσης. Αν και οι άλλοι δικηγόροι μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν σε αυτό το θέμα, δεν τους συνιστούμε καθώς δεν είναι ειδικοί σε αυτό το τμήμα.

Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε έναν επαγγελματία που ειδικεύεται σε θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν τον χρόνο και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Κάνοντας μια επιλογή χωρίς σύγκριση

Είναι καλύτερα να συγκρίνετε τις υπηρεσίες τουλάχιστον 4 έως 5 δικηγόρων μετανάστευσης πριν κάνετε μια επιλογή. Μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μια σύντομη λίστα με πολλούς επαγγελματίες και στη συνέχεια να κλείσετε ραντεβού με τον καθένα. Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, μπορείτε να πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για το επίπεδο τεχνογνωσίας και τη συμπεριφορά του επαγγελματία.

Εάν ο δικηγόρος όλες τις ερωτήσεις σας χωρίς να συνοφρυωθεί, να ξέρετε ότι μπορεί να υπάρξει μια καλή επιλογή. Αλλά αν φαίνεται ότι δεν απαντούν σωστά στις ερωτήσεις σας, ίσως θέλετε να συνεχίσετε την αναζήτησή σας.

Μη συμβουλευτική πολλών δικηγόρων

Ορισμένοι δικηγόροι μετανάστευσης παρέχουν μια πρώτη διαβούλευση δωρεάν. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαβούλευσης, μπορείτε να αποκτήσετε μια βαθύτερη εικόνα για την υπηρεσία του Δικηγόρου. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία προς όφελός σας και να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Αποτυχία υπολογισμού του συνολικού κόστους

Εάν πρόκειται να μεταναστεύσετε σε άλλη χώρα, πρέπει να είστε επινοητικοί. Με βάση την αίτηση αναφοράς ή τον τύπο μετανάστευσης, πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό κόστος. Αυτό θα περιλαμβάνει όλα τα έγγραφα, τις αμοιβές δικηγόρου και άλλα έξοδα.

Πριν προσλάβετε έναν δικηγόρο μετανάστευσης, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια λίστα με όλα τα πιθανά έξοδα σε όλη τη διαδικασία. Δεδομένου ότι η αίτησή σας μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να εγκριθεί, μπορεί να θέλετε να έχετε υπομονή και να συνεργαστείτε με τον δικηγόρο σας.

Δεν ακολουθείτε τον πληρεξούσιό σας

Τέλος, μπορεί να θέλετε να μείνετε σε επαφή με τον δικηγόρο μετανάστευσης για να λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις. Ο δικηγόρος σας μπορεί να έχει κάποιες σημαντικές ερωτήσεις να κάνει. Επομένως, θα πρέπει να απαντάτε στις κλήσεις τους και να δίνετε απαντήσεις στις ερωτήσεις που κάνουν. Με άλλα λόγια, μπορεί να θέλετε να είστε επικοινωνιακοί και να ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές για να βεβαιωθείτε ότι η αίτησή σας θα γίνει αποδεκτή.

Με λίγα λόγια, αυτή ήταν μια εισαγωγή σε μερικά κοινά λάθη που κάνουν πολλοί μετανάστες όταν προσλαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία δικηγόρου μετανάστευσης. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτά τα λάθη και να περάσετε τη διαδικασία με επιτυχία.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*