Πρέπει να προσλάβω δικηγόρο μετανάστευσης ή να εκπροσωπήσω τον εαυτό μου;

Εάν έχετε ένα θέμα μετανάστευσης, μπορεί να αναρωτιέστε εάν χρειάζεστε πραγματικά έναν δικηγόρο. Μπορεί επίσης να αντιπαθείτε ή να μην εμπιστεύεστε τους δικηγόρους, ή απλά να μην θέλετε να πληρώσετε για έναν ή να μην πιστεύετε ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Το να αποφασίσετε αν θα εκπροσωπήσετε τον εαυτό σας είναι μια μεγάλη απόφαση που δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Θα καθορίσει την πιθανότητα επιτυχίας για την περίπτωσή σας.

Παρόλο που το σύστημα μετανάστευσης έχει ρυθμιστεί για να εκπροσωπούν άτομα, ένας έμπειρος δικηγόρος μετανάστευσης θα σας βοηθήσει:

1. Αναλύστε την περίπτωσή σας και παρέχετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές σας
2. Προτείνετε τον καλύτερο τρόπο δράσης για την απόκτηση νομικού καθεστώτος
3. Προετοιμάστε και αρχειοθετήστε σωστά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα
4. Να σας κρατά ενήμερους για τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία και τη διαδικασία μετανάστευσης
5. Να σας εκπροσωπήσει στο δικαστήριο
6. Χειριστείτε την ένστασή σας ή σας συμβουλεύουμε πώς να προχωρήσετε στη συνέχεια

Η νομοθεσία για τη μετανάστευση είναι τόσο περίπλοκη όσο και συνεχώς μεταβαλλόμενη. Μπορείτε σχεδόν να εγγυηθείτε ότι εάν προσλάβετε έναν έμπειρο δικηγόρο μετανάστευσης, η διαδικασία θα πάει πολύ πιο ομαλά και δεν θα νιώσετε σχεδόν τόσο χαμένοι. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί πόροι στο Διαδίκτυο ή βιβλία που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία, είναι απίθανο να έχετε αρκετό χρόνο για να βρείτε την καλύτερη πορεία δράσης σας και πώς να προχωρήσετε καλύτερα από έναν έμπειρο δικηγόρο μετανάστευσης. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές αυτά τα βιβλία παρέχουν μόνο μια σύντομη επισκόπηση του θέματος, παραλείποντας τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες που μπορεί να ισχύουν για την περίπτωσή σας.

Αν δεν είστε πολύ καλά γνώστες του μεταναστευτικού δικαίου, πιθανότατα θα χάσετε σχετικά νομικά ζητήματα. Μπορεί επίσης να μην γνωρίζετε πώς να εφαρμόσετε τη σχετική νομοθεσία στην πραγματική σας κατάσταση. Οι δικηγόροι μετανάστευσης είναι εκπαιδευμένοι και έμπειροι στον εντοπισμό και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας στο μοναδικό σας σύνολο γεγονότων.

Μπορεί να φαίνεται αδύνατο να αντέξετε οικονομικά έναν δικηγόρο λόγω των τρεχουσών συνθηκών σας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση βοηθάει και στο κόστος της εκπροσώπησής σας. Ωστόσο, με τόσα πολλά που διακυβεύονται, βλέπω συχνά την οικογένεια και τους φίλους των πελατών μου να τους βοηθούν. Επιπλέον, με την αργή οικονομία, οι δικηγόροι κάνουν τις υπηρεσίες τους πιο προσιτές, προσφέροντας δωρεάν συμβουλές, μειωμένες τιμές και προγράμματα πληρωμής.

Ακόμα κι αν δεν μπορώ να σας πείσω να προσλάβετε έναν δικηγόρο, θα σας ενθαρρύνω τουλάχιστον να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο για να προετοιμαστείτε για οποιαδήποτε ακρόαση που μπορεί να χρειαστεί να παρευρεθείτε. Στους δικαστές δεν αρέσει να βλέπουν άτομα να εκπροσωπούν τον εαυτό τους, καθώς επιβραδύνει τη νομική διαδικασία και θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις διαδικασίες πριν προσφύγετε στο δικαστήριο μετανάστευσης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*