Πώς να αποφύγετε τον μεγάλο μύθο της μετανάστευσης του 2010

Αν και υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με τη νομοθεσία για τη μετανάστευση, υπάρχει ένας μύθος που μόλις μου ήρθε στο μυαλό σαν να έσβησε μια λάμπα στο κεφάλι μου. Αυτός ο μύθος είναι τόσο ενδιαφέρον για μένα γιατί ασκώ το μεταναστευτικό δίκαιο εδώ και 10 χρόνια και μόλις τώρα ανακάλυψα αυτήν την ασυνέπεια σχετικά με το μεταναστευτικό δίκαιο.

Η ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Έχετε παρατηρήσει ότι οι υπάλληλοι μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου του USCIS, ακόμη και του Immigration and Customs Enforcement (ICE, αυτοί είναι οι τύποι που συλλαμβάνουν!) έχουν προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κάνουν τις «υπηρεσίες» τους διαθέσιμες στο ευρύ κοινό; Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μέχρι στιγμής ότι το uscis.gov διαθέτει έντυπα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και ότι έχουν ακόμη και ένα 1-800 # όπου υποτιθέμενα εκπαιδευμένοι αξιωματικοί βρίσκονται εκεί για να “βοηθήσουν” τους ανθρώπους να συμπληρώσουν τις φόρμες τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Όσο για το ICE, άλλαξαν πρόσφατα τον ιστότοπό τους σύμφωνα με το πρόσφατο news flash.

Αλλά το κλειδί εδώ είναι ότι ως έμπειρος δικηγόρος μετανάστευσης, έχω παρατηρήσει ότι η μόνη λεγόμενη μεταρρύθμιση μετανάστευσης που βλέπουμε αυτές τις μέρες μέσα από την αυστηρή επιβολή της μετανάστευσης. Με άλλα λόγια, η Μετανάστευση συλλαμβάνει και απελαύνει ανθρώπους με ανησυχητικό ρυθμό. Στην πραγματικότητα, η TRAC, μια υπηρεσία που μελετά τις ομοσπονδιακές στατιστικές των ΗΠΑ, ανέφερε με συνέπεια ότι η επιβολή της νομοθεσίας και οι απελάσεις μετανάστευσης βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο!

Φέτος το 2010 υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, το DHS με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι σχεδόν 400.000 παράνομοι αλλοδαποί απομακρύνθηκαν (δηλ. απελάθηκαν) από τις ΗΠΑ Αυτός ο αριθμός είναι εκπληκτικά μεγάλος, ειδικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Λοιπόν, όπως είπα, μου πέρασε από το μυαλό ότι η USCIS και η ICE ξοδεύουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια για να κάνουν δραστικά την πρόσβαση στα έντυπα μετανάστευσης για τους δημόσιους λαϊκούς ανθρώπους εύκολη. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες κυβερνητικές υπηρεσίες ξοδεύουν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για να απελάσουν και να απομακρύνουν από τις ΗΠΑ τους ίδιους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι βοηθούν.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για εσάς; Σημαίνει ότι όταν αποφασίζετε για τη μοίρα του εαυτού σας ή των αγαπημένων σας προσώπων στις ΗΠΑ, πρέπει να είστε πιο έξυπνοι από το USCIS και το ICE και να λάβετε υπόψη το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Το χρήμα μιλάει, όπως λέει και η παροιμία. Γιατί λοιπόν η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει τόσα χρήματα για τη «βελτίωση» της πρόσβασης και ταυτόχρονα ξοδεύει ακόμη περισσότερα χρήματα για την απέλαση ανθρώπων;

Η απάντηση είναι απλή και είναι ο μεγάλος μύθος της μετανάστευσης του 2010. Είναι επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει ότι όταν ένα άτομο από το ευρύ κοινό υποβάλλει αίτηση στο USCIS ή ακόμα χειρότερα, εμφανίζεται στην πόρτα του USCIS παρακολουθώντας μια συνέντευξη χωρίς την παρουσία ενός έμπειρου και εξουσιοδοτημένου δικηγόρου, τότε αυτό το άτομο έχει ουσιαστικά ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ όλα τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του!!

Ναι αυτό είναι σωστό. Ότι στο σημερινό μας σύστημα μετανάστευσης, ΔΕΝ υπάρχει προστασία για τους παράνομους που διαμαρτύρονται ότι χρειάζονται πλέον δικηγόρο. Ακόμη και οι κατηγορούμενοι για ποινικές πράξεις μπορούν να βεβαιώσουν ότι «θέλω δικηγόρο» και ο αστυνομικός πρέπει να σταματήσει να ανακρίνει. Λοιπόν, αυτό ΔΕΝ ισχύει για τους μετανάστες. Ξέρω εκ πείρας αφού έχω ακούσει από άτομα που έγιναν πελάτες μου. Μου είπαν ότι όταν κατατέθηκαν από μόνοι τους και συνελήφθησαν ή ανακρίθηκαν από αξιωματικούς του ICE ή του USCIS, η απάντηση από κυβερνητικούς αξιωματούχους στην έκκληση «θέλω δικηγόρο» δεν είναι καθόλου απάντηση. Ο αξιωματικός θα συνεχίσει να ανακρίνει, να ανακρίνει, ακόμη και να απειλεί με σοβαρές συνέπειες για το ίδιο το άτομο ή την οικογένειά του (απέλαση για όλους, απομάκρυνση παιδιών από κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.) ακόμη και αν το άτομο ζητήσει δικηγόρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πώς λοιπόν αποφεύγετε τον μεγάλο μύθο της μετανάστευσης; Προσλάβετε έναν εκπαιδευμένο και έμπειρο δικηγόρο μετανάστευσης από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς η USCIS και η ICE ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να επικοινωνούν απευθείας με άτομα που έχουν εγγεγραμμένο δικηγόρο. Πρέπει να ξεπεράσετε τη μετανάστευση, ώστε να εξασφαλίσετε το μέλλον σας και της οικογένειάς σας εδώ στις ΗΠΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*