7 Συμβουλές για την πρόσληψη δικηγόρου μετανάστευσης

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε πολλούς δικηγόρους στην αγορά. Επομένως, η αναζήτηση του κατάλληλου μπορεί να μην είναι εύκολη για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε μοιραστεί μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη διαδικασία και να πάτε με τον καλύτερο επαγγελματία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

1. Αξιοπιστία

Αρχικά, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η εμπιστοσύνη είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να αναπτύξετε μια ισχυρή σχέση με τον δικηγόρο σας. Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα να συζητήσετε όλες τις λεπτομέρειες με τον δικηγόρο. Εάν πιστεύετε ότι ο επαγγελματίας δεν είναι αξιόπιστος, πρέπει να ψάξετε αλλού.

2. Εμπειρία

Δεύτερον, μάθετε πόσο καιρό ο επαγγελματίας εργάζεται σε αυτόν τον τομέα. Αν και μπορείτε να προσλάβετε νέους δικηγόρους μετανάστευσης, ο καλύτερος τρόπος είναι να προτιμήσετε έναν έμπειρο. Δεδομένου ότι υπάρχουν επιπλοκές στον τομέα του δικαίου, η πρόσληψη ενός έμπειρου δικηγόρου είναι ο καλύτερος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να πάτε με έναν επαγγελματία με τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας.

3. Αφοσίωση

Θα πρέπει να μάθετε αν ο δικηγόρος είναι αφοσιωμένος στον τομέα του. Αν και μπορείτε να προσλάβετε τις υπηρεσίες οποιουδήποτε δικηγόρου για να σας εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, να γνωρίζετε ότι η νομοθεσία για τη μετανάστευση είναι αρκετά περίπλοκη και αλλάζει ξανά και ξανά. Έτσι, εάν ένας επαγγελματίας είναι εκτός πρακτικής, μπορεί να μην είναι αρκετά αφοσιωμένος. Και μπορεί να μην είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας.

4. Μέλος AILA

Ιδανικά, ο επαγγελματίας πρέπει να είναι μέλος της American Immigration Lawyers Association (AILA). Η ένωση αυτή εποπτεύει όλους τους δικηγόρους μέλη. Τα μέλη του συλλόγου γνωρίζουν τις βέλτιστες πρακτικές και τις πιο πρόσφατες αλλαγές στον τομέα.

Εάν ο δικηγόρος σας είναι μέλος της AILA, να ξέρετε ότι είναι πολύ καλύτεροι από άλλους δικηγόρους. Έτσι, η πρόσληψή τους είναι μια ιδιοφυΐα.

5. Πειθαρχία

Θα πρέπει να μάθετε εάν ο δικηγόρος είναι αρκετά πειθαρχημένος. Για να το μάθετε, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με το State Bar. Αφού επικοινωνήσετε με την αρχή, θα πρέπει να μάθετε εάν ο δικηγόρος είναι πειθαρχημένος ή όχι. Εάν δεν είναι, θα πρέπει να συνεχίσετε να ψάχνετε.

6. Ένταξη σε κοινοτικό οργανισμό

Είναι καλύτερα να συνεργαστείτε με έναν δικηγόρο που είναι μέλος μιας κοινοτικής οργάνωσης που βοηθά τις κοινότητες μεταναστών. Ο νόμος δεν απαιτεί από έναν δικηγόρο να είναι μέλος μιας τέτοιας οργάνωσης, αλλά η πρόσληψη αυτών των επαγγελματιών δείχνει το επίπεδο της αξιοπιστίας τους.

7. Κόστος

Η πλειοψηφία των δικηγόρων χρεώνει είτε ωριαία είτε πάγια αμοιβή. Εκτός από αυτά, θα πρέπει να μάθετε και για άλλα κόστη. Μπορεί να περιλαμβάνουν χρεώσεις κατάθεσης ή άλλες κρυφές χρεώσεις. Δεν είναι καλή ιδέα να πάτε με έναν δικηγόρο που χρεώνει τη χαμηλότερη τιμή. Οι καλοί επαγγελματίες χρεώνουν λίγο περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους, αλλά αξίζουν τις επιπλέον χρεώσεις.

Με λίγα λόγια, εάν πρόκειται να προσλάβετε δικηγόρο μετανάστευσης για πρώτη φορά, σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη τις συμβουλές που δίνονται σε αυτό το άρθρο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*