Σημειωματάριο Immigration Lawyers – The Startup Visa Act του 2010

Δουλεύοντας ως δικηγόρος μετανάστευσης στο Σαν Φρανσίσκο, με ενδιαφέρει πώς η μεταναστευτική πολιτική μπορεί να βοηθήσει ή να βλάψει την οικονομία που αντιμετωπίζει προβλήματα. Ένα δικομματικό νομοσχέδιο, The Startup Visa Act of 2010, εισήχθη από τον γερουσιαστή John Kerry (D-Mas) και τον γερουσιαστή Richard Luger (R-Ind). Το νομοσχέδιο έχει σκοπό να βοηθήσει τους παγκόσμιους επιχειρηματίες να αποκτήσουν βίζα για τις ΗΠΑ.

Αυτή δεν είναι μια απλή πολιτική ανοιχτών θυρών. Ένας αλλοδαπός επιχειρηματίας μπορεί να λάβει μια προσωρινή διετή βίζα (προς το παρόν ορίζεται ως βίζα EB-6) εάν είναι σε θέση και επιθυμεί να επενδύσει 250.000 $ σε μια επιχείρηση που πρόκειται να ξεκινήσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βίζα.

Για να είναι επιλέξιμος για μόνιμο νομικό καθεστώς, ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει επιτύχει ένα από τα ακόλουθα μετά από δύο χρόνια:

• Δημιούργησε πέντε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ

• Κατάφερε να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά πρόσθετης επένδυσης.

• Παρήγαγε έσοδα 1 εκατομμυρίου $.

Έχει εγκριθεί από περισσότερους από 160 επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων από όλο τον κόσμο. Αυτό το νομοσχέδιο μπορεί, φυσικά, να έχει αντίκτυπο στην οικονομία στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο καθώς και στην πρακτική μου ως δικηγόρος μετανάστευσης. Σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσοι επιχειρηματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία.

Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να έχει αντίκτυπο στη μετανάστευση από την Κίνα. Ένα πρόσφατο άρθρο στο Newsweek.com ανέφερε ότι μια μελέτη του MIT διαπίστωσε ότι η Κίνα έχει υψηλότερο ποσοστό επιχειρηματικότητας από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Έχουν επίσης υψηλό ποσοστό ιδρυτών επιχειρήσεων που επικεντρώνονται στην υψηλή ανάπτυξη. Όσοι εργάζονται στον τομέα υψηλής ανάπτυξης ξεκινούν εταιρείες που έχουν τουλάχιστον 20 υπαλλήλους.

Τα τελευταία χρόνια, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επικεντρωθεί στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας μεγαλύτερης ανάπτυξης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ευρωπαϊκές χώρες εργάζονται για να δημιουργήσουν καλύτερες επιχειρηματικές συνθήκες, όπως φορολογικά κίνητρα για την ενθάρρυνση των επιχειρηματιών.

Αυτό το νομοσχέδιο έχει σχεδιαστεί για να φέρει στη χώρα καινοτόμους και δημιουργούς θέσεων εργασίας. Ελπίζουμε ότι η οικονομία, οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές των ΗΠΑ θα επωφεληθούν από τον Νόμο για τις Βίζες Εκκίνησης του 2010. Ως δικηγόρος μετανάστευσης στο Σαν Φρανσίσκο, αναμένω να δω αυτός ο νόμος να συζητείται όπως συμβαίνει πάντα με οποιαδήποτε αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*